Welkom op de site van De Blockeniers

Carnavalsvereniging De Blockeniers is de vereniging die sinds 1970 het carnaval voor Blokker en Oosterblokker organiseert. Met veel plezier wordt ieder jaar voor jong en oud een programma in elkaar gezet, waar vele ludieke acties uit volgen. Na het ophalen van de sleutels bij de burgemeesters van Hoorn en Drechterland barst het feest los in het Rijk der Blockeniers. Het kindercarnaval, de 50+ middag en de kanjerplayback- en soundmixshow worden elk jaar tot in de puntjes georganiseerd. Zowel Blockeniers als vele (oud)Blokkerders zorgen ervoor dat zij aanwezig zijn bij deze festiviteiten om er tot in de late uurtjes van te kunnen genieten!

Carnaval wordt gedragen door vrijwilligers

De vele activiteiten die de Blockeniers organiseren worden ondersteund door diverse vrijwilligers en commissies. Zo zijn de Blockeniers in het rijke bezit van een dagelijks bestuur, jeugdbestuur, Raad van Elf, vereniging van Oud Prinsen en Adjudanten ook wel de O.P.A’s genoemd. En natuurlijk de groep die zich de EHBO noemt wat staat voor Ex Hofdames Blokker en Omstreken.

Onder dit menu vindt u informatie over onze Prins, Adjudant, Hofdames en verschillende groepen binnen onze vereniging. Klik hier voor op de opties links in het menu.

Dagelijks Bestuur

Het begon allemaal in 1970 toen het eerste Bestuur van carnavalsvereniging de Blockeniers de vereniging oprichtte. Een goede keuze blijkt nu nog steeds, want de Blockeniers voorzien nog didelijk in een behoefte. Zo kunnen we jaar na jaar terug kijken op een fantastisch carnaval.  Het carnavalsjaar begint natuurlijk met de prinsbekendmaking wat de laatste jaren ontpopt in een super act in samenwerking met het Bestuur is de Raad van Elf hier nauw bij betrokken. Het carnaval begint met het bezoeken van mensen die een opstekertje verdienen in de vorm van een fruitmandje. Het weekend van het carnaval staat bol van activiteiten waar heel veel mensen vrijwillig aan meewerken. De opbouw van de sporthal, de barbezetting noem maar op.

Zaterdag en zondag komen vele kinderen, ouders en andere belangstellenden naar de Brug om samen carnaval te vieren. Nadat maandag alles weer is opgeruimd in de sporthal, is het de beurt aan de wat ouderen tijdens de altijd weer gezellige 50 plus middag. Dinsdag organiseert de adjudant zijn eigen middag en als klap op de vuurpijl de Dinershow op dinsdagavond. En als iedereen weer tot rust is gekomen kunnen we terugkijken op een mooi carnavalsseizoen.

Na al die dagen ervaar je dat carnaval nog een verbindende factor is tussen bewoners van Ooster- en Westerblokker. Verbondenheid, genieten, ontspannen, lekker uit je dak gaan en liefde zijn wel de ingrediënten voor het succes van de Blockeniers en het carnaval. De laatste jaren mag de Blockeniers zich weer verheugen op nieuwe aanwas zowel in het bestuur als bij de ondersteuning en daar zijn wij bijzonder blij mee.

Het leukste clubje van de De Blockeniers!

Hiermee bedoelen we natuurlijk de Raad van 11. Onmisbaar in een goede carnavalsvereniging. Altijd in voor een stunt, gezelligheid en natuurlijk altijd van de partij!!

Maar wat houdt het nou precies in, de Raad van 11? De naam zegt het al een beetje: Een elftal waarop het bestuur altijd terug kan vallen en een beroep kan doen. Zo zijn wij betrokken bij de voorbereidingen en de opbouw van het carnaval en zo af en toe nemen we een taak op ons als er iets in de vereniging moet gebeuren. Dit kan van alles zijn. We zijn aanwezig bij alles wat het carnaval aangaat en proberen dit zo goed mogelijk te laten verlopen. We mogen mee beslissen bij vergaderingen, hebben een algemene inbreng in de vereniging en zorgen ervoor dat het feest op gang komt en blijft.

Met andere woorden, wij zijn gewoon onmisbaar tijdens carnaval!!!

O.P.A.’s

De vereniging draagt de naam Oud Prins en Adjudanten der Blockeniers afgekort O.P.A.’s.

OPA

De vereniging stelt zich ten doel:
– Het stimuleren van activiteiten betreffende het Carnaval te Blokker.
– Het verlenen van raad en bijstand aan nieuw benoemde prins en adjudant voor, tijdens en na het carnaval.
– Versteviging van de onderlinge band en alles dat kan leiden tot verhoging van gezelligheid en saamhorigheid.

De vereniging bestaat uit leden, ereleden en leden van verdienste.

De activiteiten van de O.P.A’s bestaan uit:
– Een maal per jaar een leden vergadering te houden op de begin december.
– Een maal per jaar een jaarvergadering met feestavond en toetreding van de nieuwe leden te houden begin mei.
– Aanwezigheid en evt meewerken op alle officiele bijeenkomsten en feesten.
– Ondersteunen van het carnaval zoals eerder beschreven.

Hallo beste carnavalsvierders van Blokker!!!

De carnavalsdagen komen er weer aan. Wij meiden van de EHBO hebben er weer ontzettend veel zin in. Voor wie niet weet wie wij zijn: wij zijn De EHBO ofwel Ex Hofdames Blockeniers en Omstreken. In 2003 zijn we gestart en intussen zijn we met 26 enthousiaste meiden. U herkent ons aan de zwarte shirtjes met het EHBO logo voorop en op de achterkant staan onze sponsoren! Behalve op de maandagavond. Dan moet u ons zoeken! Dan zijn we namelijk verkleed. Wat zal het dit jaar weer worden? Dat is een verrassing maar zoals altijd weer erg grappig. Verder willen we graag de Hofdames van dit jaar super veel plezier wensen. Ga er lekker van genieten en lol beleven samen met de Prins August en Adjudant Chouffe. We gaan er vanuit dat het weer een spetterend feest wordt en hopen we dat we vele van jullie tegen zullen komen.

Tot ziens tijdens het Carnaval.

EHBO

https://www.deblockeniers.nl/images/artikelen/ehbo.jpg